Academie

Trainingen en workshops

Zen in Body Work - Doen door niet-doen

Cranio Sacral therapie is gebaseerd op stilte en geduld. Hierin wordt gewerkt met het allereerste systeem dat zich vormt nadat de eicel is bevrucht. Rondom dit systeem ontstaat het volledige lichaam. Vandaar dat Cranio Sacral therapie de meest subtiele en directe weg is naar de kern van ons wezen.

Onze unieke manier van lesgeven maakt deze fascinerende materie voor iedere deelnemer toegankelijk. Iedereen wordt geboren met de kwaliteiten die je nodig hebt om een uitstekend Cranio Sacral therapeut te worden. Het terug vinden van je vertrouwen in je eigen gevoel zal door het volgen van deze opleiding worden gestimuleerd. Voldoende oefening is het enige wat daarna nodig is. Tijdens deze opleiding wordt de anatomie op een zeer unieke wijze gegeven. Je geeft en ontvangt elke dag een sessie onder supervisie.

De basisfilosofie van de Meditative Cranio Sacral Akademie is nadruk op de eigen positieve levenskracht en het herstellen van de zelfhelende krachten in het lichaam. Tijdens deze opleiding neemt meditatie een belangrijke rol in.Wat zeker bijzonder is aan onze opleiding is de sfeer waarin de studenten gebracht worden, vooral tijdens het praktische gedeelte. De passie en het vuur in de materie tijdens de modules geeft een tegengewicht aan de diepe synchroniciteit tijdens de oefensessie.

Het bijzondere aan werken met het CS-systeem en zeker wanneer de diepere ritmes ervaren worden, is het feit dat getracht wordt de ‘lerende’ mind uit te schakelen en zo de studenten te laten leren vanuit hun lichaam, vanuit hun fysieke weten en voelen. Het tweede aspect wat net zo uniek en belangrijk is, is de opbouw van de opleiding en de persoonlijke ontdekkingstocht van de studenten. Reeds in de 2e klas worden technieken aangeleerd waardoor de student leert zijn ‘oorspronkelijke stem’ terug vinden.

De opleiding wordt gegeven in het Nederlands, Duits en Engels. De opleiding bestaat uit vier fasen die onderverdeeld zijn in meerdere modules van drie dagen. Modules worden intern gegeven.

Het programma garandeert een opleiding tot Cranio Sacral Therapeut in al zijn aspecten, maar bovendien pionieren we in de nieuwste ontwikkelingen op Cranio Sacral gebied. Onze methode van lesgeven en de manier waarop de leerstof is samengesteld maakt onze therapeuten tot de beste ter wereld.