de behandeling

De Behandeling

Een CranioSacraalbehandeling vindt plaats op de massagetafel. Het is belangrijk dat de cliënt tijdens de behandeling comfortabele kleding draagt. De behandeling duurt voor volwassenen 75 minuten. Behandelingen bij baby’s en kinderen zijn ongeveer 45 minuten.

Daarnaast kan een CranioSacraal behandeling ook in water worden gegeven. Een behandeling in het water duurt 45 minuten.

Het totaal aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en hoe de cliënt hierop reageert. Soms zal een enkele behandeling volstaan, soms zijn meer behandelingen gedurende langere tijd nodig. Uiteraard wordt dit in overleg afgesproken.

Tijdens de behandeling worden zachte technieken gebruikt en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Door de handen op het lichaam te plaatsen en vastzittend bindweefsel subtiel uit te nodigen weer in beweging te komen, worden blokkades in het lichaam opgespoord en opgelost. Hierdoor kunnen alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam weer maximaal werken. Schedelbotjes, wervels en heiligbeen vinden hun juiste plaats terug, zodat hersenen en ruggenmerg het lichaam weer optimaal leiding kunnen geven. Dit betekent dat er soms tijdelijk een toename van de klachten kan worden ervaren, waarna echter ontspanning en verbetering zal optreden.