Meditatieve Cranio Sacral Therapie

Cranio Sacral therapie is een uiterst subtiele vorm van lichaams-gerichte therapie die het gehele wezen regenereert, het immuniteitssysteem versterkt en verheldering en verlichting geeft bij lichamelijke en emotionele pijn.

Het is een zeer zachte therapie die door te werken aan de schedel (het cranium), de ruggenwervels, het heiligbeen (sacrum) ofwel het centrale zenuwstelsel, diep in het lichaam doordringt.

In het centrale zenuwstelsel vloeit, als een overal in het lichaam waarneembare  pulserende golf, het hersenvocht. Deze pulserende golf is het craniosacrale ritme. Dit ritme is trager dan de ademhaling.

De aard van het craniosacrale ritme vertelt iets over de conditie van het lichaam en over eventuele blokkades die de balans en het ritme in het lichaam verstoren. Deze blokkades kunnen zowel fysiek, mentaal of emotioneel zijn. Door Cranio Sacral therapie  verbetert het functioneren van het centrale zenuwstelsel en worden deze blokkades opgeheven. Hierdoor stroomt er meer energie in het lichaam en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd.

Cranio Sacral therapie is  gericht op het wegnemen van de oorzaken en zorgt daardoor voor een blijvende verbetering.


Omdat  de technieken zo zacht zijn, is Cranio Sacral therapie ook geschikt voor zwangere vrouwen, baby's en kinderen

 

 

Ervaar ook Cranio Sacral therapie in water

 


Opleiding 

Meditatieve Cranio Sacral Akademie